Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
taminko a za jaké spadla výšky?byla v sedačce na stole/posteli. Já prave tak přemyslela že bylo jediny stesti, ze mu pri padu nic nebranilo (v tom volnym padu..)takže ani modřinka a nic (tuk tuk tuk)
a vlastne taky nechapu jak spadl..byl v klasickem lehatku a na zemi pak pasl koně. Pritom to lehatko je delane tak že tam mimi prdelkou hodne zapadne..ale on je nejakej vztek asi..protože se ruzne vzpína jakoby do luku a přetaci se z briska na zada i opačně ![]()
já dnes už i zrušila přebalovák.
jo a k tem kobercum - ja teda když vidim kolik utírám prachu ze zemí jsem ráda že jsem koberce vyhodila.
joa asi dam postylku o jedno níž..ma furt prostrceny nohy a ruky (ma jen takovy ten pulmantinel jako na hlavičku)
achjo..a bude hůř..dobrou
doplnuju . Taminko, uz jsem to pochopila..ja nejak prvne myslela ze byla v autosedačce…
Ahoj, taky tu tak bloumam… Nasemu „miminu“ je skoro deset mesicu. V sesti mi vypadl z lehatka na podlaze, coz bylo jeste celkem ok, ale v sedmi se mi stala vec, ktera me strasi porad. Vzpomenu si na to vlastne kazdy den, kdyz jedu s kocarem domu z prochazky. Mame do bytu osm schodu, ktere nase dite zdrncalo v kocare. Nic se mu nestalo, byla zima a byl hodne nabaleny, tlusta cepice, fusak… Ja teda doted dekuju vsem svatym, ze pri nas staly…
Ahojte baby, taky se hlásím mezi prvomatky padavek ![]()
První pád z lehátka na zemi, klasika, v necelých čtyřech měsících, druhý z postele o měsíc později a jelikož už lezem a stojíme, dál už to nepočítám…(Danuška ví proč) ![]()
Teredes, ten kočár po schodech musel být teda děsivej. To už byl sporťák, nebo korba?
tybrdo,taky dobry
ale ony ty decka jsou asi fakt gumovy. I když já taky dlouho (ted myslim ze nikdy) nezapomenu ten pohled jak ležel na zemi a nechapal. Svet se zastavil.
teres jeli jste do nemocnice když slitl z tech schodu?
no já si hlavne nadávam do krav že nakupuju monitory dechu, chuvičky ruzny vsemozny bezpečnostní čičárny a nakonec ho neuhlidam. Je mi jasné že jednou by spadl tak jako tak..a nebude to asi lepší.
Martasaja píše:
Ahojte baby, taky se hlásím mezi prvomatky padavek
První pád z lehátka na zemi, klasika, v necelých čtyřech měsících, druhý z postele o měsíc později a jelikož už lezem a stojíme, dál už to nepočítám…(Danuška ví proč)Teredes, ten kočár po schodech musel být teda děsivej. To už byl sporťák, nebo korba?
já si říkala jestli se ukážeš
![]()
hele vsimla sis že my fakt sme asi nejaka vase casoprostorova smyčka?Jako že tě následujem - to pasení, TBC pupen, ted pad z lehatka.. ![]()
No jasan, nemusím být všude, ale tady by to šlo ![]()
Janac počkej až se Ti Macek začne víc pohybovat, jestli bude takovej akční jako můj, rychle zapomeneš na nějaké sklouznutí z lehátka, protože to budou pády několikrát denně a tam buch do hlavy, tam zase z druhý strany…furt. Co s ním? Leda ten molitan všude, protože to neuhlídáš. Jo, zajistit fakt nebezpečná místa, to ano, ale stát pořád u něj a chytat nejde…
Děcka mají měkký kosti a ty se jen tak nelámou, příroda to zařídila dobře ![]()
Byla to jeste nastesti korba. Cestou dolu ho to sklepalo do korby, na chodniku se pak prevrhl. Hned zacal jecet. No byl to fakt des.
Kocar jsem nahore zabrzdila a zkusila jestli drzi (mame Firkon) a pak zacala odemykat… Dlouho jsem nechapala, co se vlastne stalo. Brzda pravdepodobne nedocvakla u jednoho kolecka, kocar stal bokem ke schodisti, ale je to trojkolka. To jedno volne kolo dovolilo kocaru se pootocit a pak uz to slo samospadem… To, ze brzda byla zacvakla jsem pak znova kontrolovala na tom chodniku.
Maleho jsem hned celeho svlekla, ma hodne svetlou a citlivou kuzi, je na nem videt kazde tuknuti. Nemel nikde nic, jen cerveny flek na cele (pod tlustou cepici s 2× ohrnutym okrajem). Klika jak blazen. Kdyz jsem videla ten rozjety kocar, tak jsem se jen modlila at na nej nespadne, Firkon ma 18 kilo, radeji nedomyslet. Do nemocnice jsme nejeli, synator vypadal po peti minutach ok a navic zijem v UK, tady to zdravotnictvi fakt funguje jinak (tzv. pokud fakt nechcipas, tak nikam nechod).
když toto čtu tak jsem si vzpomnela že jednou jsem byla v pekarne tady kousek od nas, muze to byt už 10 let..no to je jedno a naka pani mela kocar pred tim obchudkem. A dost foukal vítr. Já byla taky v obchodě a prostě jsem věděla, že se ten kočár převrhne. Asi nikdy nezapomenu na to, že jsem nic neudělala. Nevím proč. Jen jsem zírala. Dodnes vidím tu mamku jak valí s kočárem a z košíku jí lítá jakejsi nákup. Já za ní utíkala a sbírala jí ty salámy, ale jí to teda bylo uplně buřt (nebo salám)..
ter : já si to s tím zdravotnictvím u nás uvědomuju, nechápu proč někdo nechodi kazdej pulrok k zubari, kdyz je ta prevence zadarmo. Ja se treba konkretne toho zubaře šííleně bojim - ale práve proto tam jdu, mam pocit ze kdbych to zanedbal bude to horsi. Ale treba dostat mamku na mamograf je nadlidsky vykon.. ![]()
a jak jinak je UKu?aspon 1 babička nebo vůbec?
Teredes, tak to byla fakt velká klika. Těžko říct, jestli naštěstí korba, ono zase ve sporťáku jsou připoutaní, no zas víc otevření… ![]()
Teď jsem si všimla bydliště, jak ses tam dostala? Jsi spokojená, nebo bys raději zpátky?
Hmm, asi nejvyšší čas zalehnout, bo ti prckové to asi nepochopí, že si maminka chce ještě dáchnout, protože ponocovala na netu… ![]()
Dobre ranko
tady se jak vidim ponocovalo a pak se nechce vstavat co ![]()
Tederes teda to musel byt sok
Tak hlavne ze se nic nestalo.
U nas to bylo trochu horsi protoze jak dopadla na to topeni tak ji praskla hlavicka ale po par dnech uz bylo vse ok.
Taky mame plno vymozenosti atd ale takhle se dite proste neuhlida.Mla nam lezla uz v sedmi mesicich a jakmile zacala chodit tak tech drzkopadu je dost ale to se proste hlidat neda a navic jsem cetla ze se ani dite nema chytat aby se naucilo padat samo.